„Празник на шипката”, съчетан с Ден на отворените врати в престижното ни професионално учебно заведение се състоя вчера. Ученици от 78. СУ, на които предстои избор на професионален и житейски път, се запознаха с кариерните възможности, които предлага Професионалната гимназия по туризъм. А те са:
- Професия „Хотелиер“, специалност „Организация на хотелиерството“.
- Професия „Администратор в хотелиерството“, специалност „ Организация на обслужването в хотелиерството“.
- Професия „Ресторантьор“, с двете специалности „Организация на производството и обслужването в ЗХР“ и „Кетъринг“.
- Професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, която са завършили едни от най-добрите готвачи и водещи на телевизионни предавания, като Иван Манчев, Виктор Ангелов, Андре Токев, Павел Павлов и много други.
Денят в ПГТ бе още по-атрактивен за всички, защото бе съчетан с „Празник на шипката”, иницииран от сдружение „Пътека на желанието” и Катина Симеонова с подкрепата на район „Банкя”.
Гости и домакини се включиха в приготвянето на мъфини, кекс, бисквитки, палачинки с продукти от шипка – царицата на билките. Десерти от португалската кухня, адаптирани към темата на празника приготвиха ученици, стажували в гр. Брага, Португалия по проект на програмата Еразъм+.
В кабинета по сервиране бе предложена демонстрация на естетично подредена и аранжирана маса за гости.
Ученици направиха кратка презентация за град Банкя като желана туристическа дестинация.