Принос на Банкя в борбата с инсулта и афазията

Днес, под звуците на арфа, в присъствието на заместник-министъра на здравеопазването  д-р Тома Томов, в Централната минерална баня „Банкя” се откри втората самостоятелна изложба на Донка Димитрова, прекарала инсулт, но с помощта на арт терапия, започнала да рисува  великолепни картини, които грееха във фоайето на Балнеолечебницата.

Изложбата е част от инициативите, посветени на днешния 29  октомври – Световен ден за борба с инсулта и афазията.

В своето изказване министър Томов говори за ползотворната си работа с Председателя на УС на Асоциацията по инсулт и афазия – Дорина Добрева и всеотдайна дъщеря на Донка Димитрова.

Общинският съветник Анна Стойкова поднесе поздрави от името на кмета Йорданка Фандъкова, под чийто патронаж е кампанията, и  връчи на Дорина Добрева поздравителен адрес. Тя уважи таланта на художничката и я зарадва, като си избра нейна картина.

Заместник-кметът на Банкя д-р Александра Александрова, след топлите си поздрави към гостите на събитието, поднесе поздравителни адреси от името на кмета Рангел Марков на Донка Димитрова, Дорина Добрева, на великолепния тенор Юрий Николов, чийто глас отекна в красивото пространство, както и на Дария Ангеловска, за нейните изпълнения на арфа като ромон на вода в Балнеолечебницата на Банкя.

Десетки гости уважиха събитието и поздравиха художничката за нейна изложба „Преоткриване”, дума, интерпретирана от нейната дъщеря, Дорина, в различните й смисли, но всички те, говорещи за сила на духа, подобно умението да надмогнеш себе си и да твориш Красота, която да дариш на другите.

 

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.