Личности, свързани с Банкя, допринесоха за една вълнуваща вечер в храм „Света Неделя”

Вечерта на 28-ми октомври, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит, в митрополитската катедрала „Света Неделя“ се състоя празничен концерт в чест на свети Крал Стефан Милутин. Мощите на светеца са в този храм, наричан дълго време от софиянци „Свети Крал“.

В концертната вечер взеха участие четири хора, които изпълниха църковни песнопения.

Великолепието на изпълненията на хоровете се подчертаваше още повече от артистичното, изключително въздействащо, присъствие на водещата д-р Надежда Панайотова от Банкя, преподавателка в НАТФИЗ и свързала творческият си път с интернет радиото „Епархийски глас”.

Сред изпълнителите от Софийски, свещенически хор, с диригент ставрофорен иконом д-р Кирил Попов, се открояваше с присъствието си отец Никола Чочев, чийто свещенически път започна от Банкя, от нашия храм „Свети Кирик и Юлита”, където бе извършено ръкоположението му и който отслужи Божествена Света Литургия на Димитровден.

След неповторимата вечер, пълна с духовна наслада за присъстващите в храма, Белоградчишкият епископ Поликарп   изказа благодарност от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит на децата, хористите и свещениците, които взеха участие в празничния концерт, както и на организаторите на концерта – йеродякон Вартоломей от Банкя и йеродякон Поликарп.

Да се надяваме, че йеродякон Вартоломей, организирал този прекрасен концерт, ще направи така, че в бъдеще и още банчани да се докоснат до благодатта на източноцърковните песнопения.

 

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.