Седмица в ПГТ „Алеко Константинов”, посветена на народните будители

Девети „г” клас от ПГТ „Алеко Константинов” изнесе открит урок, посветен на народните будители пред директора на гимназията инж. Димитринка Колева, преподаватели и пред ученици от 8 и 12 клас на професионалното училище.

Деветокласниците на преподавателката Савина Спасова направиха хронологичен обзор на личности от нашата история, вписали имената си завинаги в пантеона на българската душевност и посветили живота си на дейност за извисяване националното самосъзнание на българите.

След като говориха за делата на българските народни будители, учениците изненадаха своите съученици с томбола с въпроси, отговорите на които се съдържаха в изнесените презентации.

Това не бе единствената изненада. След като инж. Димитринка Колева благодари и високо оцени подготовката за часа на своите питомци, тя покани присъстващите в учителската стая, където бъдещите класни кулинари бяха направили кулинарна изложба с вкусни погача, кексове и торта.

Цялата минала седмица учениците от ПГТ посветиха на народните будители. Часове на тази тема се проведоха във всеки един клас, но първият и особено вълнуващ бе този в 9 „г” клас, който настрои училището на празнична вълна за цялата изтекла седмица.

А, когато говорим за народни будители, за тях би трябвало да си спомняме не само на 1 ноември, но и през останалото време, както направиха младежите от ПГТ „Алеко Константинов”, защото будителите са правели живота „приятен, съдържателен и дълбоко смислен”.

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.