Празник на будителите в Банкя

В навечерието на Деня на народните будители  общинският съветник Анна Стойкова организира среща “Съвременните будители на Банкя” под мотото “Без граници”. Едно мото, което загатва за мисията, на която напоследък се е посветила Анна Стойкова, и която е предизвикателство и за съвременните будители – да се формира емпатично отношение към глухите и сляпо-глухи хора.

На срещата, подкрепена от район „Банкя”, част от гостите бяха именно такива и това внесе един, рядко срещан напоследък, висок емоционален градус.

Анна Стойкова разказа пред поканените директори на училища и детски градини, творци и радетели за каузата БАНКЯ за приобщаването на глухите хора в живота на столицата ни и обясни за трите направления достъпност за глухи и сляпо-глухи граждани, направления, осигурени от Столична община.

След като малки актьори от ТС „Смехурко” припомниха на присъстващите делото на  будителите, деца с увреден слух от училище “Проф.Д-Р Дечо Денков” и група „Жестим”  пяха и танцуваха, приобщавайки емоционално останалите към своя свят, а залата избухна в аплодисменти, когато младежите от „Жестим” запяха най-новата песен на братя Аргирови и присъстващите в залата най-популярни близнаци в България, спонтанно се включиха в изпълнението.

Това даде заряд на кмета на Банкя Рангел Марков да направи едно изключително емоционално изказване, което затрогна, както домакините, така и гостите,  които отнесоха едно прекрасно усещане, че са разбрани от хората в Банкя и дори са спечелили техните симпатии и доверие.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.