Гордостта на Банкя

Проект по програма и развитие на физическото възпитание и спорта под надслов „Екопътеките на Банкя“ приключи успешно. Вчера бяха монтирани близо тридесет дървени табели с указания и сентенции, както и специализирана планинска маркировка по 8-километровия маршрут Дивотински манастир – местност „Криви камик“.

Благодарим на директора г-жа Д. Герасимова, както и на целия екип на 78. СУ „Христо Смирненски“, че заедно, ръка за ръка, се справихме чудесно с това предизвикателство.

Сърдечно благодарим на десетките деца, които се включиха в изработката на табелите, и на тези, които изминаха 16-километровия поход от Дивотински манастир до „Криви камик“, за да направят маркировката и да монтират изработените от тях табели! Децата бяха прекрасни! Те са нашите герои и нашата гордост! Водеща роля в изпълнението на проекта има Валерия Доневска, мл. експерт „Младежки дейности и туризъм“ в район „Банкя“.

На 10.11.2022 г., когато се състоя походът, по своя инициатива тийнейджърите събраха и изхвърлени отпадъци, което показа, че наистина обичат природата и ги е грижа за света около тях!

Район „Банкя“ благодари сърдечно на господата Славчо Зафиров и Калин Димитров от Туристическо дружество „Люлин“, както и на г-н Пламен Симеонов и Юлиян Александров от район „Банкя“. Без тях и без помощта на заместник-директора на 78. СУ г-жа М. Ленкова нямаше да се справим.

Въпреки изминатите вчера километри, всички бяха щастливи и удовлетворени от делото, което реализиха заедно – ученици, учители, районна администрация и неправителстен сектор!

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.