В Банкя се рисува върху вода

 

Вчера в 78. СУ „Христо Смирненски”, децата, които бяха там, изживяха незабравими мигове с рядката техника за живописване – ебру – рисуване върху вода. Демонстрацията на художничката Анжела Минкова, заедно с представянето на нейна изложба, бе част от инициативата „78.СУ ПРЕДСТАВЯ ИЗКУСТВО В РЕАЛНО ВРЕМЕ“. Бурните аплодисменти на присъстващите и удивлението на децата при появяването на всяка една картина, рисувана върху вода, бе знак, че събитието е докоснало дълбоко въображението на малки и големи.

В началото художничката бе представена от директора на училището Д. Герасимова, която подчерта  и вдъхновителската роля за реализиране на инициативата  – на  заместник-директора Мирослава Ленкова.

Самата художничка сподели, че рисува от четиригодишна възраст и пожела на присъстващите деца да се занимават с изкуство – рисуване, музика, защото това разширява хоризонтите на човека и го обогатява.

От името на кмета на Банкя Рангел Марков, Валерия Доневска – младши експерт „Младежки дейности и туризъм” връчи на художничката поздравителен адрес, в който се казва:

„За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам по повод включването Ви в инициативата „78.СУ ПРЕДСТАВЯ ИЗКУСТВО В РЕАЛНО ВРЕМЕ“.

Вие сте уникален  участник в тази инициатива с новаторската Ви техника на рисуване върху вода – ЕБРУ. С цялото си творчество Вие разширявате духовните хоризонти на всички, които се докоснат до него. Отдадеността Ви на благородни каузи Ви прави визионер в сферата на духовността. А тя така приляга на Банкя – град фокусирал в себе си изящество на прекрасна природа, бликаща лековита вода и благодатен въздух.

Рисуване върху вода е новост за нас, а за Вас може да се окаже предизвикателство рисуване върху минерална вода от Банкя.

Пожелавам успех на начинанията Ви и нови творчески изненади за всички нас!”

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.