Морската шир потърси минералните извори на Банкя

Вчера във фоайето на Голямата балнеолечебница приятели и близки на художничката Деница Михайлова се потопиха в атмосферата на нейните творби от изложбата ѝ “Мигове” и първата асоциация, която предизвикват те, е морска шир и дълбина. Такова е наблюдението и на арт критика Румена Калчева, която анализира творческия почерк на художничката от Банкя така:

„С импресионистичен подход и поантилистични мазки тя изгражда своите образи върху платното, изпълнени с трептяща светлина и отблясъци. И ни отвежда ту в дълбините на морската шир, ту върху финните власинки на падналото случайно от някоя птица перо, под пръските на някой водопад или на морския бряг, където играта на светлини и сенки върху вълните се превръща в безграничен извор на вдъхновение. „

   В този дух бяха и думите на заместник-кмета д-р Александра Александрова, която при откриването на изложбата отбеляза връзката между творбите на Деница Михайлова и мястото, където са експонирани те – емблематичната за Банкя Голяма балнеолечебница. Заместник-кметът  връчи на художничката поздравителен адрес от името на кмета Рангел Марков, в който се казва:

„Вярвам, че Вашите „Мигове” могат да се превърнат във Вечност за хора, които ценят красотата и изяществото в изкуството.
Вярвам също така, че млади хора като Вас могат да бъдат двигател на културните процеси в нашия град, готов винаги да даде простор на всеки млад талант с визионерски поглед върху света. А творецът по принцип е визионер.

Желая Ви здраве, жизнени сили и вдъхновение, които да материализирате в прекрасни картини, завладяващи душите и сърцата на Вашите искрени почитатели, между които имаме честта да бъдем и ние.”

Изложбата на Деница Михайлова, открита навръх рождения ѝ ден, може да бъде разгледана до 8 декември. Заповядайте!

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.