Ден първи на Коледната приказка в Банкя

След двегодишна пандемична пауза на коледните празници в нашия град, днес Гвардейският духов оркестър даде мощно начало на „Коледната приказка в Банкя 2022”. С напетия си вид, красиви униформи и прекрасни изпълнения на музикантите, той предизвика такова  възхищение у публиката, че атрактивната водеща Димитрина Василева издейства за нея още два биса за радост на малки и големи.

В своите приветствени думи при официалното откриване на Коледните празници в Банкя, кметът Рангел Марков сподели удовлетвореността си от съвместното партньорство с Ротари клуб „Банкя”, благодарение на които се случват Коледните празници в  града, като изтъкна и други заслуги на членовете му в областта на социалната сфера. Не спести и радостта си, че вече зад коледната сцена се намира в действие една сбъдната негова  и на банчани мечта – реставрираната и вече работеща Голяма балнеолечебница.

На сцената при откриването бе и заместник-кметът д-р Александра Александрова, едно от основните действащи лица за сбъдването на Коледната приказка в Банкя. Тя даде думата на Юли Армянов, който от името на Ротари клуб „Банкя” пожела на всички да бъдем по-добри и не толкова материално ориентирани.

В потвърждение на неговите думи сякаш, на сцената се качиха актьорите от Жар-театър при ОКИ ДК „СРЕДЕЦ”, които в чудесна комуникация между актьори и публика и оригинални сценични ефекти успяха да доставят радост и на деца, и на техните родители.

След това Коледната приказка  на Банкя прерасна в музикална. Един след друг с прекрасните си гласове спечелиха вниманието на публиката Емилиян, Мишел, Дара и Боряна – талантливите деца на Банкя.

Децата от  Highlight Singing Academy също се вписаха в песенната коледна приказка на Банкя, а финалът бе за Джаз формация „София”.

Коледните къщички създаваха домашен уют, който се допълни от аромата на греяно вино, дъх на чай и вкусни сладки. Интерес не липсваше и към Пазара на производителя, който допълваше приказността на днешния ден.

Утре, 11 декември, няма да има Юнашки тиган. По един напълно приказен начин от Коледното градче на Банкя Юнашкият тиган на шеф Ангел прелита на 18 декември, неделя, когато не се очаква да вали дъжд.

А утре „Коледната приказка в Банкя 2022” ще продължи с тежките хора на Танцов клуб „Пъстра китка”. Трели ще извият  певиците от квартет „Славей”, а децата от  Вокално студио „Даймънт” ще озвучат Приказката ви със своите изпълнения.

Заповядайте! Приказката е за вас!

 

 

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.