Семинаристите с великолепен Рождественски концерт в Банкя

В Зимната градина на СБР „Здраве” в Банкя се състоя великолепен концерт на църковни песнопения, изнесен от  хористите към Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски”. Концертът под надслов „Под Витлеемската звезда” развълнува гостите от Банкя и директорите на учебни заведения от цяла България, дошли на обучение в курортния град.

Преди концерта  за духовните измерения на празника Рождество Христово  съкровени мисли сподели Ректорът на Духовната семинария и до неотдавна игумен на Дивотинския манастир „Света Троица” –  Негово Преосвещенство епископ Пахомий.

         Заключителен акорд на вечерта бе поднасянето на поздравителен адрес от кмета на Банкя Рангел Марков и неговите думи: „Да се опитаме да бъдем по-добри – не само по празници и не само към най-близките си”.

         С тази първа по рода си среща на семинаристите с местната общественост, Банкя дава знак, че сега, когато започват традиционните ни набези по магазините за това, което ще сложим на трапезите, да не пропускаме да се погрижим и за трапезите на нашите души.

Падналият и в Банкя сняг същата вечер бе сякаш един небесен печат над поучителните думи на дядо Пахомий и внушителните изпълнения на неговите възпитаници, сътворили празник за града преди Рождество Христово.

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.