С грижа за децата на Банкя

В кабинета на кмета на град Банкя Рангел Марков се състоя среща във връзка с възможността и необходимостта да се изгради разширение на ДГ №25 “Изворче”, за да бъдат обхванати максимален брой деца от Банкя.
Извършеното разширение с четири групи през 2011 г. с още две в 78. СУ през 2018 г. и още три групи пак там през 2020 г. реши донякъде за онзи период от време въпроса с местата в детското заведение, но проблемът стои отново на дневен ред с разрастването на заселеността в Банкя и броя на нейните жители.
На срещата при кмета на града присъстваха директорът на детското заведение Милена Джолева, Ирина Кръстанова – главен учител в детската градина, зам.-кметовете инж. Николай Димитров и д-р Александра Александрова, главният архитект Милена Будинова, началник-отдел „Общински имоти” Таня Григорова.
В хода на разговора кметът на Банкя обобщи, че в следствие на системна работа през последните години са осигурени няколко терена за едно бъдещо разширение на детската градина „Изворче”, като за най-подходящ счита този от 3 дка в близост до завода „Кенди”, върху който би могло да се изгради филиал за 100 деца. В последвалите обсъждания се очертаха параметрите на бъдещата сграда, нейната функционалност и възможните разпределения на помещенията, необходими за нормалното функциониране на бъдещото детско заведение.
С изграждането на един бъдещ филиал на Детската градина ще бъдем адекватни и на новите реалности в града ни.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.