Приеха регулационния план, касаещ възстановяването на футболния стадион в Банкя

Информация от кмета Рангел Марков:

✅️Днес на сесия на Столичен общински съвет с пълно мнозинство беше приет регулацинният план, касаещ възстановяването на футболния стадион на гр. Банкя.

👉Това е поредната конкретна стъпка от усилията, които полагаме за решаването на един от наследените проблеми от времето преди моето управление.

‼️Нека си припомним какво се случи през не толкова далечната 2000 година. На действащия към онзи момент Спортно-възстановителен център Банкя влязоха багери и разрушиха един утвърден стадион, ползващ се не само като дом на Футболен клуб Банкя, но и на Националните отбори по футбол на България. Тогава нямаше нито отговорни политици, нито граждански организации, които да спрат тази публична екзекуция на футбола и традициите в нашия град.

👉Първите реални стъпки по възстановяването на стадиона в град Банкя се случват през мандата на г-н Бойко Борисов като кмет на София, когато започва отчуждаване на частните терени в полза на Общината.

️✅️Към днешна дата разполагаме с терен с площ от близо 22 дка общинска собственост, отреден за спорт. Този терен дава възможност за реализацията на две футболни игрища със стандартни размери, трибуна, съблекални и паркинг.

🙏Благодаря на главния архитект на София Здравко Здравков и неговия екип, както и на общинския съветник Анна Стойкова за разбирането и подкрепата по приемането на регулационния план.

🙏Благодаря на Футболен клуб Банкя и спортната общественост в града за подкрепата, активната им позиция и търпението. Уверявам ги, че още днес ще продължа с конкретни стъпки за търсене на възможности за възстановяването на градския стадион на Банкя.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.