Зелен сертификат за град Банкя

Днес на официална среща кметът на град Банкя Рангел Марков прие почетното отличие „зелен сертификат“ от представители на фирмата „Атлас Агро Сайънс” и от името на нейния изпълнителен директор – Александра Велкова. Сертификатът се връчва за внедряването на екологична иновация на територията на града. Тази иновация се изразява в използването на предоставените от фирмата растителни биостимуланти в цветните паркови площи в Банкя. Чрез употребата им се намаляват рискът от отравянето на почвите и делът на директните и индиректните парникови газове, а също така се възобновява и структурата на почвата. По този начин се допринася за зеленото и устойчиво бъдеще на нашия град.

Тези биостимуланти се използват в няколко района в София и един от тях е Банкя. Заслугата за въвеждането на това иновативно решение е на кмета на града и именно заради това днес той получи „зеления сертификат“. От своя страна, ландшафтният дизайнер Веселка Петрова и нейните колеги от звеното по поддръжка на зелената система се грижат за правилното третиране на парковите и градинските площи в града.

Напролет Банкя ще получи нови количества растителни биостимуланти, които ще обогатят и възобновят почвения облик на нашия район.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.