Художникът Стоян Мирчев откри своя частна галерия в Банкя и изложба на своите ученици

Кметът Рангел Марков и общинският съветник Анна Стойкова посетиха откритото изложбено пространство в дома на твореца от Банкя Стоян Мирчев. Освен че представи свои картини в него, художникът запозна своите гости и с творчеството на учениците си, които присъстваха на събитието заедно с родителите си и близки.

Всеки от неговите ученици бе представен със своите достижения в областта на рисуването. Преподавателят им подчерта и потенциалните възможности и техни характерни творчески особености.

         Рангел Марков и Анна Стойкова поздравиха Стоян Мирчев, който е горд с успехите на своите ученици, до един поели по пътя на своя учител в различни училища по изкуствата.

Творецът от Банкя получи и поздравителен адрес, в който се казва:

„Уважаеми  господин Мирчев,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод откриването на изложбеното пространство в дома Ви, който отдавна се е превърнал в средище на млади таланти в областта на изкуствата.

Работата с младите хора е голяма отговорност, която Вие сте поели, защото успоредно с уменията им в областта на изкуствата, Вие им създавате и отношение към живота и човешките ценности.

Поздравявам Ви за тази смелост и Ви желая здраве, вдъхновение и  успешна творческа работа с младите таланти на Банкя и България.”

 

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.