Учениците от Банкя в плен на вълнуващите истории на Симеон Идакиев

На 13 януари в 78. СУ „Христо Смирненски” се състоя вълнуваща среща с именития журналист, продуцент, пътешественик и водещ на предаването „Атлас” Симеон Идакиев.

Възпитаниците на училището жадно поглъщаха интересните истории на богато ерудирания си и с голям житейски опит събеседник. Историите му от посещенията на най-различни точки на света са запечатани в 400-те му филма и 13 издадени книги.

Идакиев порази учениците с най-различни екзотични кадри от някои от сто и двадесетте държави, които е посетил, както и със смелостта си на самотен пътешественик, който споделя опита си с всеки, който има интерес да разшири житейския си кръгозор.

Разказите на Симеон Идакиев до такава степен въздействаха на учениците, че те пожелаха да опитат да снимат филми, започвайки от Банкя. Идеята беше подкрепена от директора г-жа Д. Герасимова, която видя в този импулс възможност за конкурс. От своя страна заместник-кметът на Банкя Александра Александрова предложи лауреатите в конкурса да бъдат наградени на 24 май.

По време на срещата беше обявено и възстановяването на клуб „Пътешественик”, за чийто почетен председател беше поканен именно Симеон Идакиев.

Срещата с пътешественика беше инициирана от библиотекаря на 78. СУ Надежда Андреева и подкрепена от ръководството на училището като част от инициативата „78. СУ „Христо Смирненски” представя изкуство в реално време”.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.