Млад талант се подготвя в Банкя за престижен концерт

Божидар Гандуров – запомнете това име на 11-годишно момче, което в междусрочната си  ваканцията отдъхваше в Банкя в СБР „Здраве” със своята баба Венета и с друга своя родственица.

Божидар се оказа истински музикален талант, който миналата седмица, в обедната почивка на служителите от районната администрация, поддържаше своята форма на пианото в подготовка за концерта си с филхармонията в Перник.

Ученикът от Музикалното училище „Любомир Пипков” и възпитаник на Любов Шишева в пандемичните времена печели международен онлайн музикален конкурс и наградата е да изнесе концерт в Дома на културата в Перник с филхармонията.

Виртуоз в свиренето на  произведения от Де Фала, Моцарт, Бах, малкият музикант с изпълненията си на прекрасно акордираното  пиано, дарено от презвитера Наталия Топузлиева, спечели симпатиите на служителите от районната администрация, които в петък останаха удивени от таланта на младия пианист.

А той не скри радостта си от подарената  му книга „Банкя – историята на едни курорт”, а грижовната му баба Венета от книгата „Автентичният вкус на Банкя”.

Да му пожелаем успех на предстоящия концерт и до нови срещи в Банкя, където момчето обича да отдъхва. Надяваме се в бъдеще да ви зарадваме и с негов концерт в Ритуалната зала.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.