И Банкя отбелязва Седмицата на брака

 За поредна година от 7 до 14 февруари  Банкя ще отбележи Седмицата на брака. Нейната цел е да фокусира обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак.

Вдъхновена е и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Тя празнува здравия брак – доброволният съюз между мъж и жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си.

Седмицата на брака има за цел –  да върне свежестта на първите вълнения, да помогне на двойките да си спомнят какво ги е накарало да се влюбят и да се посветят един на друг, а също така да  разберат как  да поддържат свежестта на отношенията в брака си.

Седмицата на брака е повод за съпрузите да излязат от рутината на ежедневието, да сложат брака си на фокус и да задълбочат близостта помежду си, осъзнавайки, че човекът до тях не е даденост.

И когато говорим за брак, нека не забравяме и тайнството Венчание. С него Църквата освещава брачния съюз, възвишава го до духовното единение на Христа с Църквата и съдейства да постигнат целите на брака:  на първо място взаимно подпомагане в нравственото усъвършенстване и спасението, благословено раждане на деца и тяхното християнско възпитание.

В Седмицата на брака  Банкя също ще се включи по начин, за който ще ви информираме своевременно.

 

 

 

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Уважаеми гости и жители на град Банкя, Днес, 2 октомври, в 11:00 часа ще се проведе тест на Системата за ранно...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.