Днес е Ден на пчеларите и техния покровител Свети Харалампий         

По традиция, пчеларите от сдружение Пчеларско дружество „Акация“ в град Банкя,  посрещат Деня на пчеларя  – Св. Харалампий   на 10 февруари, изпълнени с надежди и оптимизъм за бъдещето на пчелите и пчеларството като поминък.

Пандемията не подмина и пчеларите, в резултат на което инкасираха загуби на пчелни семейства и констатираха определен отлив от дейността.

Сега възстановяват сбирките, провеждайки лектории по пчеларство, участвайки в изложения,фермерски базар, посещения на пчелини, тържества, както и в провеждане на организационни дейности  – заседания и събрания.

Целта е да запазят целостта на организационната структура, защитавайки интересите на пчеларите, да бъдат в крак с новостите в бранша и най-вече  – да опазят здравето на пчелите.

Ползите от пчелите за нас, хората, са не само от пчелния мед и другите пчелни продукти, които получаваме, а и от опрашителната дейност, с която се постигат по-качествени и повече плодове, зеленчуци, семена и ядки, както и се запазва биоразнообразието в природата.

Всичко това научаваме от председателя на УС на ПД „Акация“ Банкя- зооинж. Михаил Михайлов. А ето и неговото обръщение към пчеларите от ПД „Акация”:

        „По повод Деня на пчеларя с покровител Свети Харалампий  желая на всички пчелари от Банкя да бъдат здрави и да не се отказват от пчеларството, защото в него е заложено нашето бъдеще”.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.