Благотворителен концерт за храм „Свети Лазар” в квартал Михайлово

Три хиляди триста и двадесет лева бяха събрани снощи от покани и дарения по време на благотворителния концерт в СБР „Здраве” за набиране на средства за довършване на параклиса „Свети Лазар” в квартал Михайлово.

Това е трети благотворителен концерт в продължение на няколко  години, но за разлика от останалите два, този е последен, защото храмът е почти готов и председателят на  църковното настоятелство – отец Василий покани гостите на освещаването на храма на 8 април, Лазаровден.

Благодарности към спомоществователите поднесе и заместник-председателят на църковното настоятелство Нина Иванова, която говори на фона на мултимедия, илюстрираща историята на градежа на красивия храм.

В концертната програма пяха чудесните деца от Вокално студио „Даймънт” с ръководител Тюркян Исмаил от Банкя, малката Боряна Попова умили присъстващите с изпълненията си. Жените от Фолклорната формация към читалище „Отец Паисий” Банкя с диригент очарователната Йорданка Гиздова изпяха три прекрасни любовни песни. „Веселие в Шоплука” представиха великолепно участниците от ТС „Имане” с ръководител и хореограф Виктор Николов.

И всичко това бе поднесено по един неподражаем начин от 12- годишния водещ Емилиян Бърдарски, който освен, че бе гид на вечерта изпя заедно с публиката и песента „Моя страна”.

Заключителните акорди на вечерта, след едно общо тежко българско хоро, бяха дадени от кмета на Банкя Рангел Марков, който благодари на домакините от СБР „Здраве” и на всички, които се включиха в благотворителната инициатива. Той връчи поздравителни адреси на участниците, в  които се казва:

„От сега нататък всеки път, когато влизате или преминавате край храм „Свети Лазар”, ще можете да изпитвате законна гордост, че сте вградили част от таланта си в него.”

 

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.