Вълнуващ Трети март в Банкя

 

Под  ръмежа  на мартенския дъжд Банкя отпразнува Националния празник на България. Всъщност времето внесе само повече адреналин в настроението, тъй като бе нужно и малко себеотрицание на открито да празнуваш под дъжда. Той не попречи на кмета на Банкя Рангел Марков с част от своя екип и общинския съветник Анна Стойкова да поднесе цветя на паметниците на загиналите за България войни, всички да почетат паметта им и после да се включат в концерта „Фолклорна китка” в парк „Ротонда”.

Там като слънца изгряха с пъстрите си носии жените от Фолклорната формация при НЧ „Отец Паисий -1928” с ръководител прекрасната Йорданка Гиздова. На фона на тяхното изпълнение люшнаха кръшни хора и танцьорите от ТК „Пендари” с ръководител очарователната Величка Живкова.

Общинският съветник Анна Стойкова, която в началото заедно с Рангел Марко от сцената поздрави за празника всички гости и самодейци, показа завидни умения и в овладяването на ритмите на народните танци.

Трибагреникът, който  водеше хората, ясно говореше, че тук се веселят сърцати българи и българки  като водещата на концерта – неотразимата и енергична  актриса Димитрина Василева, която рецитира прочувствено, пя с изпълнителите и танцува с танцьорите. И накрая съобщи най-вълнуващата новина, че заместник-кметът на Банкя д-р Александра Александрова на 3 март се бе сдобила с първа рожба – Косара.

„Алеята на занаятите” също неотразимо привличаше гостите и жителите на Банкя, които намираха всеки по нещо оттам – да си купи, или да му се полюбува.

Днес парк „Ротонда” в Банкя фокусира толкова много хубава, празнична енергия, че ако бе слънце, лъчите му щяха да стигнат вероятно до всички краища на България, откъдето бяха и дошлите на концерта гости.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.