Ученици от Банкя, възхитени от срещата си с известния фотограф от „Етюд-и-те на София” Иван Шишиев и Екатерина Калугина

Вълнуваща среща с екипа на „Етюд-и-те на София”се състоя в 78. СУ „Христо Смирненски” . Срещата бе организирана от клуб „Пътешественик” в рамките на инициативата „78. СУ представя изкуството в реално време”.
Фотографът Иван Шишиев и съпругата му Екатерина Калугина, вдъхновявани от четиримесечния им син – Марк, поднесоха своите разкази за фотографията, която има много общо с литературата.
Иван Шишиев представи на учениците свои фотографии от пътуванията си по света и се постара да ги въведе в атмосферата на всеки един фотос чрез разказа си към него.
В тайните на видеозаснемането ги посвети Екатерина Калугина. Срещата има по-далечна обучителна цел – учениците да направят филм за Банкя, като първите най-високо оценени три филма ще бъдат излъчени на 24 май.
Екипът на „Етюд-и-те на София” си тръгна с подарък – книга за училището и поздравителен адрес от кмета на Банкя Рангел Марков, в който се казва:
„…Поздравявам Ви и за великолепните фотоси от нашия град, в които сте доловили цялата му прелест и разкош. И когато говорим за доловената от Вас красота, нека не забравяме, че по думите на мъдрите: „Красотата е в очите на гледащия”.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.