Тържествен концерт по повод 136 години 78. СУ „Христо Смирненски”

Вчера бе един по-различен ден в 78. СУ „Христо Смирненски”. Учениците изнесоха грандиозен концерт в чест на 136 години от основаването му и началото на просветната дейност в Банкя.

Събитието бе уважено от кмета на град Банкя Рангел Марков, от представители на синдиката на българските учители  и на детски и учебни заведения на територията на града.

Във вълнуващия спектакъл възпитаниците на училището разгърнаха своите многостранни таланти чрез изпълнения на стихове на Христо Смирненски, песни, танци, затаяващи дъха гимнастически изпълнения.

Посланията, които отправиха гостите също бяха вълнуващи, в отговор на които директорът г-жа Герасимова в своето изказване подчерта, че вече „традицията отстъпва място на креативността” – една заявка за модерното бъдеще на това учебно заведение с достолепна история.

В своето приветствено обръщение кметът Рангел Марков заяви:

„За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по повод 136 години от създаването на нашето училище и началото на просветната дейност в Банкя. Като носители на такава дългогодишна традиция, вие сте поели върху плещите си и огромна отговорност. Традициите са нещо красиво и задължаващо. Те говорят за една устойчивост и пускане на корени дълбоко в миналото, откъдето пие сокове нашето настояще.

Независимо от настъпващите промени в учебния процес през годините, някои неща си остават постоянни, за да има просперитет нашето общество: желанието на учениците да се образоват и развиват като личности с мечти за сбъдване; стремежът на учителите да дадат най-доброто от себе си, да раздадат душите си и знанията си за своите ученици.

Всяко време има своите трудности. Но именно в такива условия е важно да се запали пламъчето на знанието. Така се каляват характерите. Желая ви, колкото и трудно да е днес да се работи на полето на знанието, да продължавате да засявате духовните ниви, за да жъне богат плод бъдещето на Банкя и България!”

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.