Книгата „Автентичният вкус на Банкя” на Румяна Николова и на английски език

Тези дни излезе от печат на английски език книгата на Румяна Николова „Автентичният вкус на Банкя” на издателство “Пропелер” . Сътворена по идея на прекрасната дизайнерка на книгата Диана Шингарова, изданието на английски език „The Authentic Taste of Bankya” се отличава с блестящата преводаческа работа на Нигрита и Филип Дейвис и дава възможност и на англоговорящите гости на курорта Банкя да се докоснат до автентичната кухня на старите банчани, до аромата на Стара Банкя.

Блестящият превод се дължи на богатия опит на нашата съгражданка Нигрита Дейвис, която  е работила в Българска национална телевизия и радио, частни телевизионни канали; кореспондент на телевизия CNN и в-к „Лойдс Лист Интернешънъл“, както и за Американската агенция за международно развитие (USAID).

Съпругът ѝ Филип Дейвис, който също има принос за великолепния превод на книгата, е работил над 20 години в Би Би Си Уелс; заемал е продуцентски и управленски длъжности в Отдел „Образование“. След това 12 години е бил медиен консултант към Фондация „Томсън”.

Финансирането на „The Authentic Taste of Bankya” е в резултат на възрожденския порив на нашия съгражданин Венцислав Неков, който, впечатлен от изданието на български език, решава да спонсорира английския вариант за престижа на нашия град.

„Автентичният вкус на Банкя” на английски език показва, че обединените усилия на автор, дизайнер, преводачи и спомоществовател – всички от Банкя, могат да дадат още една хубава фреска в общата картина на Банкя.

 

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.