Банкя ще отбележи Деня на водата

 

Днес е Световният Ден на Водата. Ние, в Банкя, имаме отношение към този ден, защото от недрата на земята ни от векове блика течното ни злато – минералната вода.

Децата наричат нашия град: „Градът на водите”. А малчуганите от 25 ДГ „Изворче” под ръководството на художника Стоян Мирчев рисуваха на тема – ВОДАТА и изложба с техните рисунки ще бъде подредена в петък до Чешмата с минерална вода зад Голямата балнеолечебница от 11:00 часа.

С песни и стихчета те ще отбележат откриването на изложбата, посветена на Деня на водата.

А по думите на отец Иван от Нови хан, водата е в пряка зависимост от  духовното състояние на мястото, където блика тя. Веднъж, гостувайки в Банкя, той сподели, че около манастирите обичайно блика вода. Там където има живот в тези манастири, има и вода. Ако обаче, по една или друга причина, манастирът запустее, пресъхва и водата.

Тези думи на свещенослужителя можем да разгледаме и като притча и метафора за нашето природно богатство. Докато сред нас, в Банкя, има благочестие, човешко разбирателство и уважение и интензивен духовен живот, водата – този Божи дар ще е в изобилие.

Защото в природата всичко е взаимосвързано. Нека не забравяме това именно в Деня на едно от най-ценните блага – водата.

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.