Денят на водата вече традиционно ще се чества в Банкя

Днес в Банкя бе празнично отбелязан Денят на водата, който е на 22 март, но поради слънчевия ден, днес бе почетен този ден по специален начин от децата от 25 ДГ с емблематичното название – „Изворче”.

Децата от групите „Слънце”, „Смърфчета” и „Пчеличка” бяха в трескава подготовка за този ден. Под ръководството на художника от Банкя Стоян Мирчев те рисуваха на тема: ВОДА и с техните рисунки бе обкичено пространството около Чешмата с минералната вода зад Голямата балнеолечебница.

Днес там бе кметът на Банкя Рангел Марков, общинският съветник Анна Стойкова, Директорът на „Общински имоти”, дружеството, стопанисващо Голямата балнеолечебница, служители от районната администрация, граждани, дошли да си налеят вода на Чешмата.

На мило тържество с водеща Ирина Кръстанова, главен учител в Детската градина, децата пяха песнички и рецитираха стихчета, посветени на безценното благо – водата. Хорово разказаха в рими Легенда за водата на Банкя, изпълниха химна на Детската градина „Изворче”.

И всичко това те направиха, вдъхновени от думите на кмета Рангел Марков и общинския съветник Анна Стойкова колко важно е да ценим чистата вода и да пазим природата.

Участниците в изложбата получиха награди от „Кока Кола” – хилки за тенис на маса, за да развиват двигателните си способности и спортни умения.

Децата, в чиито чисти сърца се запечатват вълнения като тези от днешния празник, след време ще носят мисълта за скъпоценната минерална вода, която блика от недрата на Банкя и ще станат нейни пазители. Ще се превърнат в стожери на идеята за това какво богатство притежаваме, за което ние всички сме отговорни.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.