Кметът на Банкя поздравява ТС „Смехурко“ по повод Международния ден на театъра

„Днес е Международният ден на театъра. По този повод бих желал да се обърна към госпожа Цвете Лазарова ръководител на Театрално студио „Смехурко” и към всички „смехурковци”, които са доказали не само, че могат да правят спектакли със смях до сълзи, но и да ни посвещават в целия необхватен емоционален спектър на човека.

„Смехурко” е  театърът на Банкя и независимо, че е от млади актьори, всеки, който непредубедено е гледал негова постановка, е наясно, че участниците, взели най-хубавото от самодейността, излъчват професионализъм, с който са заслужили изявите си на много театрални сцени в България.

Неизброими вече са наградите на „Смехурко” от различни наши и международни театрални форуми. И всичко това е прекрасно, но най-прекрасното за мен е, че чрез театъра децата на Банкя разширяват своите духовни простори. А това е така необходимо, за да се разширява и духовният ореол на Банкя, основният капитал на която, са хората.

Скъпа Цвете, скъпи малки и по-големи актьори, бъдете здрави, вдъхновени и вдъхновяващи. И нека всяка ваша роля е урок по човечност. Вървете уверено по стълбицата на успеха, по която вече вървят вашите предшественици от Театралното студио, превърнали театъра в своя мисия.

И не забравяйте, че най-трудната роля е да играеш себе си – честен, искрен, неподправен. А аз искрено вярвам, че вие сте такива и независимо от превратностите на живота, ще си останете верни на себе си.

Честит празник!”

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.