На 2 април се състоя освещаване на новоизградения храм „Свети Лазар” в квартал Михайлово.

След като отслужи Божествена Света Литургия в местния храм „Свети Кирик и Юлита”, архимандрит Василий  – Протосингел на Софийската Света Митрополия, в съслужение с местните свещеници  – отец Милко, отец Василий и отец Петър, извърши освещаване на параклиса „Свети Лазар”, чието изграждане продължи над 10 години.

Освещаването, на което присъстваха кметът на Банкя Рангел Марков, общинският съветник Анна Стойкова и много други миряни, предхожда Божествената Света Литургия, която ще се отслужи на празника на параклиса – Лазаровден на 8 април, събота. На нея ще присъстват голяма част от дарителите, допринесли да се издигне красивият параклис.

Архимандрит Василий, след като извърши ритуала по освещаването на храма се обърна към присъстващите с думите  за това колко е важно, че вече в квартала има параклис на Свети Лазар, от който хората могат да отправят не само своите молби и просби, но и благодарности. Той подчерта колко е важно християнинът да умее да благодари. С топли думи се обърна и към кмета на Банкя Рангел Марков, с чиято подкрепа се изгражда през годините молитвения дом на жителите на Михайлово.

Отец Василий сърдечно благодари и подчерта заслугите на Нина Иванова – заместник на църковното настоятелство на параклиса, която с цената на много усилия е успяла през годините да доведе нещата до успешен край.

За първи път „Многая лета” огласи параклиса „Свети Лазар”.

Нека е честито на жителите и гостите на красивия банкянски квартал и на цяла Банкя!

Нека новият храм и животът в него привлича много благодат върху мястото и хората му!

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.