Роберто – изумителен пианист от Банкя огласи музея „Земята и хората”

В петък, в музея „Земята и хората”, меломаните от Банкя се потопиха в едно невероятно, върховно изживяване, породено от изпълненията на пиано на Роберто Илиев. Той долетя специално от Испания, където се развива като перспективен пианист, завладяващ европейските сцени.

Съгражданите му от Банкя бяха изключително впечатлени от умението му почти час и половина да владее душите на хората от  публиката, без да погледне дори и една нота, написана на лист, от творбите на Бетховен, Шопен, Рахманинов и други композитори. Сред публиката бе и маестро Петър Димитров – диригент на „Симфониета” Видин и пианист и чест гостуващ диригент на Софийската филхармония. Ето и неговата оценка за виртуозното изпълнение на Роберто:

„Роберто притежава изключително здрав пианистичен талант. Друг аспект на неговата изява  е богато музициране и артистичен талант. Чудесното при него е открояването на добрата българска традиция, приета от преподавателките му Елисавета Попова и Антонина Бонева. Личи и много доброто европейско образование, което е получил в Испания.”

Не по-малко развълнувана бе и водещата на събитието и ментор на Роберто – първата му учителка по пиано – Елисавета Попова. След реверанса в стихове и рими, който тя направи към любимата Банкя, Елисавета направи достояние на присъстващите всички негови постижения и награди през  годините.

С по залче от бухлата погача, придаваща домашен уют на събитието в музея, Елисавета изпрати гостите на вечерта, сред които бяха учителките на Роберто в различни периоди от неговото развитие, екипът на Образователния детски център Монтесори „Дъга”, в който  е преминало детството на талантливия младеж, с дремещи в него неподозирани или може би още тогава подозирани възможности.

На добър час на Роберто, който е приет да учи магистратура в Кралската Мадритска Академия и докторантура в Музикалната Академия в Бирмингам!

Другите новини…

Заповед

Заповед

ЗАПОВЕД - 24 МАЙ_ с.ИВАНЯНЕ

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.