Цветно се хоро люшна днес в Банкя

 

А ако трябва да бъдем по-точни няколко цветни се хора люшнаха днес в Банкя – на Танцов клуб „Пендари”, на Танцов клуб „Пъстра китка” – на големите танцьори и малките сладкиши, които умилиха публиката. За нея децата оставиха неизигран един нов танц, който ще бъде следващата им изненада. А тяхната ръководителка Цветелина Маркова, която днес е именичка, получи от колегите си от ТК „Пендари” с ръководител Величка Живкова, красиви цветя за празника.

 Картината няма да е пълна, ако не споменем и танцьорите от Фолклорния ансамбъл при читалище „Отец Паисий” със секретар Снежана Григорова. Те смениха три пищни костюма, а техният ръководител –  Виктор Николов, попил школата на Ансамбъл „Филип Кунев”, не се удържа на финала и сам се хвана на Шопското хоро.

Какво е ансамбъл без певици? Публиката остана очарована от певиците и музикантите към Ансамбъл „Банкя” с диригент Йорданка Гиздова, която зареди всички с топли думи и слънчеви пожелания.

Неотразимата водеща Димитрина Василева и днес, на празника, даде воля на импровизаторския си талант и бе също едно ярко присъствие на Цветното празнично хоро навръх Цветница в Банкя. Тя поизпита публиката за библейската същност на празника „Вход Господен в Йерусалим” и най-информираните и с най-чевръсти реакции получиха награди от район „Банкя”.

Вярваме, че публиката добре се забавлява днес в Банкя с прекрасните танцови и певчески състави от града ни. И понеже Банкя е боговдъхновено място, то затова е извор на здраве и живот. И винаги, когато почувствате нужда от всичко това, означава, че чувствате нужда от Банкя. А ние сме тук и ще ви очакваме и на следващи празници.

Честита Цветница!

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.