Великденско боядисване на яйца в парка на Банкя

 

Пъстро и весело бе днес в парк „Кестените”. Пъстро, защото там се боядисваха великденски яйчица и весело, защото се огласяше от смеха и вълненията на малчуганите от Детската  градина „Изворче” и други дечица, дошли да се включат във великденските приготовления.

Редом до децата боядисваха яйца и момичетата от културния отдел към района, които бяха в основата на организацията по идея на презвитера Йоана Василева. Яйцата са дарение от фирма „Стефани В.В.”, боите дари фирма „Кенди”, а консумативите –от семейство Нейкови от  магазин  „Гризли” в квартал Градоман.

Весело и забавно бе не само за малките, но и за възрастните, които съпреживяваха емоциите на децата.

В боядисването се включи и кметът на Банкя Рангел Марков, който преподаде на децата някои тънкости от уменията по боядисване на яйца. Секретарят Яна Танева от своя страна вложи много старание в тяхното полиране – да светнат като за празник.

По-голямата част от яйцата ще бъдат раздадени в местния храм на миряните по Великден, а друга част бяха дарени на хора, включени в проекта „Топъл обяд”.

Първите Рангел Марков дари на дъщерята на 97 годишната баба Богдана, а останалите бяха раздадени от  Венислава Василева от районната администрация.

Най-приятно от един празник е приготовленията за него, ето защо участниците в събитието в Банкя днес имаха един наистина хубав предиобед – прелюдия към същинския празник, в очакване на който оставаме.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.