Започва вторият етап от водния цикъл на Банкя

 

След като през 2008 година бе изграден довеждащия колектор, а 2015 бяха завършени главните канализационни колектори на Банкя и кварталите, днес в Банкя се състоя „Първа копка“ по проект: „Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община“. ДОИЗГРАЖДАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА КАНАЛИЗАЦИОННА МРЕЖА НА ГР. БАНКЯ, КВАРТАЛИТЕ „ГРАДОМАН“, „МИХАЙЛОВО“ И „ВЕРДИКАЛ“, РАЙОН „БАНКЯ“,  което по същество е изграждане на вътрешнокварталната мрежа.

На събитието присъстваха зам.-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ д-р инж.  Ангел Джоргов, кметът на Банкя Рангел Марков  и неговият ръководен екип, Красимир Илиев от ОП „Околна Среда”, инж. Петър Костов Директор Дирекция „Строителство” към СО, представители на строителното обединение „ДЗЗД ГЕЛАР КАНАЛСТРОЙ”  с водеща компания „РАЙКОМЕРС КОНСТРАКШЪН” ЕАД.

Рангел Марков пожела успех на строителите и всички свързани със строителните дейности, като обеща пълно съдействие от страна на районната администрация  и помоли съгражданите си за търпение и толерантност.

Общинският съветник Анна Стойкова пожела също търпение на гражданите и проектът в Банкя да бъде завършен и по-рано от предвиденото.

Инж. Ангел Джоргов подчерта, че затруднения ще има, но са осигурени са електробуси, а едно от най-важните неща е, че след ремонта улиците ще бъдат възстановени и изцяло асфалтирани.

По този проект 3639 души ще бъдат присъединени към канализацията. Общата дължина  на канализационна мрежа на територията на Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“ и  „Вердикал“ е  29 795 м., в това число: смесена канализация – 8102 м., битова канализация – 13 316 м. и дъждовна канализация – 6436 м. Общата стойност на обекта е 34 052 964,00 лв.

Мечтите на банчани за канализация, изразени по страниците на вестник „Банки” от 1928 година, са на път да се сбъднат.

 

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.