Екстремни пътешественици се срещнаха с деца от 78. СУ „Христо Смирненски“ – Банкя

  1. На 26 април екстремните пътешественици Славина Арсенова, Стефан Стефанов и Александър Вандов от Panic Frame & Travel се срещнаха с ученици от 78. СУ „Христо Смирненски“. Изложбената зала се оказа тясна за множеството малчугани, които с огромен интерес и нетърпение очакваха срещата.

Това е поредното събитие в рамките на инициативата „78. СУ представя изкуство в реално време“ и е част от дейността на Клуб „Пътешественик“. Екстремните пътешественици гостуваха на 78. СУ по покана на библиотекаря Надежда Андреева.

Славина, Стефан и Александър разказаха за своята страст по пътешествията и какво им носи всяко едно посетено място, показаха вълнуващи кадри от техните пътувания до Исландия, Намибия и Венецуела. Споделиха с децата какви са трудностите и кои са най-екстремните им преживявания.

От своя страна, заинтригувани и развълнувани, учениците засипаха младите авантюристи с редица въпроси и пожелаха да се снимат с тях.

В края на срещата гостите получиха като подарък книгата за Банкя от 2019 г. и книгата за 78. СУ. “130 – годишната летописна история на 78. СУ „Христо Смирненски“ град Банкя“ с автор Методи Христов.

Едно е сигурно – подобни срещи вдъхновяват децата, карат ги да мечтаят и да мислят за света извън рамките и пространствените ограничения, като им показват, че всичко е възможно, стига човек да го пожелае и да се потруди за него.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.