Росен Миланов, който носи в душата си Банкя,  дирижира блестящо в зала „България”

Истински празник за душите на запалените меломани сътвори на 28 април  в зала „България”  диригентът Росен Миланов със Симфоничния оркестър на БНР, младия пианист Емануил Иванов и с участието на  Женския състав на Смесения хор при БНР.

Световно известният диригент, тръгнал от Банкя да покорява световните сцени, показа такава класа в дирижирането на произведения от Вагнер, Равел и Лист, че многократно бе извикван на бис в края на концерта.

Кметът на град Банкя Рангел Марков изпрати поздравителен адрес, в който се казва:

„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод поредната Ви диригентска изява в зала „България”. Като световно известен диригент за нас е истинска радост да знаем, че отново и отново Вие се връщате към корените си – към България, София, а, вярвам, и нерядко си спомняте и за Банкя, откъдето пие сокове Вашата творческа младост.

Щастливи сме, че с името и на нашия град се свързва възходящата Ви кариера на успешен диригент, ценен в световния музикален свят. Вярвам, че ще покорявате нови музикални върхове, но някъде в подножието им ще имате за опора Банкя, Градоман, Вашите родственици и съгражданите си.”

Ще се радваме да посрещнем Росен Миланов и в Банкя.

До нови срещи в родния му град!

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.