На Гергьовден в Градоман

 

Всеки Гергьовден в Градоман е по различен начин хубав. Тогава е храмовият празник на квартала, който почита на този ден Свети Георги Великомъченик.

Отец Петър Василев отслужи Божествената Света Литургия, в края на която говори за величието и страданията на светеца, един пример, който внушава, че вярата трябва да се защитава с дела.

След водосвета и освещаването на бухналите пити на градоманки, бе осветен и вкусния курбан, който по традиция се раздава за здраве.

Пред насъбралите се гости, пред кмета на Банкя Рангел Марков и секретаря Яна Танева, гласове извисиха народните певици при читалището „Отец Паисий”. Те и слънчевата им диригентка Йорданка Гиздова сякаш успяха да позоват през облаците слънчеви лъчи, които огряха празника на градоманци. А и хоро люшнаха.

До ранния следобед кипрата църква „Свети Георги” посрещаше поклонници, които доловиха от атмосферата на един празник, обединяващ хората и издигащ техните сърца към едни по-добри селения. Хубаво би било да ги обитаваме и в нашите делници.

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.