Абитуриентски радости в 78. СУ „Христо Смирненски”

 

Още един абитуриентски випуск от училището отлетя. На 12 май в 12 часа в двора на 78. СУ той пое по своя път, изпратен от  гостите на тържеството, сред които общинският съветник Анна Стойкова, Валерия Доневска, младши експерт „Туризъм и  младежки дейности” към район „Банкя”. Изпратиха абитуриентите и директорът г-жа Герасимова, учениците, преподавателите, родители и приятели на младежите.

Балони в небето белязаха началото на техния път в живота, за който в своите майчински обръщения ги подготвиха г-жа Герасимова и Анна Стойкова. Винаги са вълнуващи тези последни напътствени думи в любимото училище. Те служат като жалони по пътя на младите хора. В пожеланията към тях от кмета Рангел Марков прозвуча следното:

„Банкя и България имат нужда от младежката ви енергия, от вярата ви, че тук сте ценени и потребни. И, вярвам, няма да изтечете като бърза река към държави, където техните граждани са си сътворили един приемлив за тях свят, а дори и да се доусъвършенствате в такива държави, вие ще се завръщате тук, при вашите корени, да направите една по-добра България за вас и вашите деца. Както са правели това българите през нашето Възраждане.”

Две абитуриентки изразиха в слова чувствата на своите приятели, с които поемаха по пътеките на живота. Младежите за раздяла целунаха училищното знаме,  след като изгледаха с интерес, програмата, подготвена от възпитаници на училището – вълнуваща песен и изпълнение с обръчи.

А традиционното абитуриентско хоро сякаш нямаше нито начало, нито край…като Истинския Живот.

На добър час, скъпи момичета и момчета!

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.