В Банкя бе създадена първата Група за подкрепа на хората, преживели инсулт и техните близки „Живот след инсулт”

Жители на град Банкя, засегнати от инсулт или подкрепящи каузата за намаляване негативните му последствия, се събраха на 12 май в Изложбената зала на 78. СУ на информационна среща „Живот след инсулт”.

Създадена бе Група за подкрепа на тези хора, като този акт бе предшестван от вдъхновяващите думи на общинския съветник Анна Стойкова, председателя на УС на Асоциацията за инсулт и афазия Дорина Добрева, главния лекар на СБР „Здраве” д-р Виолета Костадинова и Маргарита Божилова, преживяла инсулт, с дългогодишна педагогическа дейност след инцидента.

Сред присъстващите бе и Донка Димитрова, чийто картини и шалове  от арт терапията й са вдъхновение за много хора, преминали през  горнилото на този така значим социален бич – инсулта.

         Присъстващите с интерес изслушаха откъси от биографичната книга на Шарън Стоун „Красотата да живееш два пъти”, артистично поднесени от прелестната Йоана Буковска – гост на информационната среща.

В нейното начало Анна Стойкова връчи поздравителни адреси от името на кмета на Дорина Добрева, а тя от своя страна поднесе поздравленията на кмета на Йоана Буковска и участници в срещата, преживели инсулт и техни близки, които ги обгрижват.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.