Още един випуск от ПГТ „Алеко Константинов” пое по своя път в Живота

Днес Големият живот гостоприемно отвори врати да посрещне Випуск 2023 на Професионалната гимназия по туризъм в Банкя. А и да не беше го направил, младежите сами щяха да си отворят вратите, със страстта, с която отброяваха до 12 и радостно и носталгично, хвърляха поглед напред в бъдещето и назад, където оставяха класните стаи, учителите, спомените си.
С напътствия, звучащи по майчински, и мъдри думи за из път ги изпроводи директорката инж. Димитринка Колева, след като младежите тържествено и с видимо вълнение си предадоха училищното знаме.
Абитуриентка отправи думи, пълни с благодарност и признателност към своите учители. Гостите от районната администрация Виолета Иванчева и Венислава Василева поднесоха поздравителен адрес от името на кмета Рангел Марков до абитуриентите, в който се казва:
„До днес животът малко или повече бе снизходителен към вас. От сега нататък за всеки ваш морален или професионален компромис ще се заплаща цена. Казват, че компромисът е добър чадър, но лош покрив. Ето защо аз ви пожелавам сградата на вашия живот, която до сега градихте, да е със стабилна основа, и да продължите с любов и всеотдайност да надграждате своя живот. И ако не отстъпите от човешките ценности, на които ви учеха вашите преподаватели и родители, вие смело можете да вярвате, че равносметката ви ще е на сбъднали се хора, сбъднали се професионално и духовно. И това ще е покривът на къщата на вашия живот, през който ще крачите спокойно и достолепно”.
Истинско вълнение обхвана присъстващите на тържеството, когато малчуганите от група „Слънчице” на ДГ „Изворче” изчуруликаха хорово Легенда за Банкя и изпяха химна на Детската градина. За първи път „Изворче” гостува на подобно тържество в ПГТ „Алеко Константинов” и децата си тръгнаха от там с дар „Златна книга на приказките”.
Преминаването по Алеята на славата и снимка за спомен под арката с разноцветни балони отново въодушеви абитуриентите и отброяването до 12 придружаваше неизменно дефилето на всяка абитуриентска паралелка.
И така до последния звънец, който се оказа и Стартов за тях и техния Път в живота.
На добър час, скъпи абитуриенти! И, моля, спазвайте Пътните знаци на Живота!

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.