Осмокласници от Банкя на беседа за чудния живот на пчелите

 

Днес, по повод Международния ден на пчелата, в СТЕМ кабинета на 78. СУ „Христо Смирненски” се състоя презентация пред осмите класове във връзка със значението на пчелите за нашия живот.

Събитието бе инициирано от общинския съветник Анна Стойкова, която само преди дни, на среща с ръководството на училището, пое инициативата това да се случи и учениците да бъдат обстойно запознати с интересния и безценен за хората живот на пчелите.

В присъствието на кмета на Банкя Рангел Марков, директора Д. Герасимова, председателя на пчеларско дружество „Акация”  Михаил Михайлов, Анна Стойкова говори пред учениците защо е необходима за тях тази информация, за това, че темата за пчелите е и във фокуса на Европейския  парламент.

След презентацията, зооинженерът Михаил Михайлов с радост, увлекателно и сладкодумно сподели с   учениците натрупаната си мъдрост за живота на пчелите.

И ако след време броят на членовете на пчеларското ни дружество се увеличи с младо попълнение, то не е изключено това да се дължи на този час по пчеларство.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.