ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ – ГРАД БАНКЯ

На 13 май 2023 г. по традиция ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – град Банкя отвори своите врати за бъдещите осмокласници, както и за всички гости и приятели на училището.

Още в двора му, посетителите забелязаха спортуващи ученици, които провеждаха тренировка по баскетбол, като участници в клуб по интереси.

Пред входа на училището гостите бяха посрещани от  усмихнати момчета и момичета, празнично облечени, които раздаваха брошури с информация за изучаваните професии, за извънкласните дейности и участието в проекти. Учителите придружаваха гостите по време на тяхната обиколка по кабинетите и ги запознаваха с творческата активност и постиженията на учениците.

В специализирания кабинет по готварство  бъдещите осмокласници, техните родители и приятели се докоснаха до професията Готвач. На всеки, който пожела,  му бе предоставена възможност да участва в приготвянето и оформянето на кулинарни изделия и десерти от португалската кухня, заедно с учениците, стажували в град Брага, Португалия по проект „Еразъм+”.

В кабинета по сервиране, където посетителите се запознаха с професията Ресторантьор, бе предложена демонстрация на естетически аранжирани маси за гости.

Представена бе и професията Хотелиер от ученици, участвали и заели призови места в национални състезания по професии през годините.

В деня на отворените врати бе прожектирана кратка презентация за град Банкя като желана туристическа дестинация. Отделено бе внимание и на патрона на гимназията – Алеко Константинов. Ученици разказаха биографията му, а трима от  възпитаниците на гимназията  представиха кратък етюд за Бай Ганьо от едноименното произведение, с който само преди дни бяха спечелили първа награда в състезание, проведено във Велинград.

При отлична организация и засилен интерес гостите имаха възможност да се потопят в училищната атмосфера в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, където духът на традициите се преплитат с иновативния почерк на бъдещите специалисти в областта на хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга.

 

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.