Семейство Чаушеви, което живее за изкуството, с изложба в Банкя

Под звуците на пианото на младата Андреа, на 19 май бе открита изложбата на семейство Чаушеви в галерия „Тандра”. Близки и приятели на творците, жители на Банкя, се насладиха на творбите на талантливото семейство, за което изкуството е начин на живот.

Собственичката на галерията Теофана Лилкова, представи всеки един от членовете на семейството с неговото творческо амплоа – майката  – Лили е автор на текстилни пана, които са се намирали във всички резиденции в България. Дъщеря й – Деля е създател на прекрасни картини, с чудесно съчетание на цветове, а синът – Георги – иконописец, бе представил един прекрасен барелеф на Свети Георги

.

  На откриването на събитието актрисата Димитрина Василева прочете поздравителен адрес от кмета на Банкя Рангел Марков, в който се казва:

УВАЖАЕМО СЕМЕЙСТВО ЧАУШЕВИ,

За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по повод изложбата ви в галерия „Тандра” – „Споделено”. Както вие споделяте с нас творческите си вълнения, така също ми позволете и аз да споделя с вас своето възхищение от факта, че цяло едно семейство се е потопило в лоното на изкуството, което означава благороден дух, благородни нрави, благороден живот.

Банкя, като малко или повече патриархално място, запазило родовите си връзки, е чудесен декор за изложбата ви. Дълбоко оценяваме хармонията, която струи от вашата фамилна общност. И ако тези нагласи могат да се предават и на обществото ни, то би станало също така по-добро и хармонично.

Бъдете здрави и вдъхновени, за да дарявате вдъхновение и на хората около себе си и все така сплотени, за да сте еманация на Любов, Доброта и Красота в нашия свят.

НА ДОБЪР ЧАС!”

До късно гостите на чаша вино, под звуците на пианото, обсъждаха усещанията си, свързани с това възхитително семейство и техните творби, от които струеше и талантът на отминалия вече от нашия свят Михаил Чаушев. В този мост между нашия и другия свят всеки търсеше отговорите на своите вътрешни въпроси, породени от досега с изкуството на семейство Чаушеви.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.