Деца от Банкя на състезание – викторина, по повод 1160 години от Великморавската мисия на светите братя Кирил и Методий

На 20 май, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в Софийска света митрополия се проведе празнично състезание – викторина, посветена на 1160 години от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий.

В състезанието взеха участие и деца от 78. СУ от Банкя, изучаващи „Религия-Православие” с преподаватели Пенка Петева и Мария Калугерова. Модератор на събитието  бе Милена Йоцова, а водещи на състезанието – третокласничките от Банкя София Жело и Рая Форданова.

Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит поздрави малките християнчета и им пожела надпреварата за знания да им бъде за радост и забавление.

В продължение на два часа учениците редяха пъзел-икона, попълваха текстови задачи, подреждаха правилно стиховете на химна „Върви, народе възродени“, отговаряха на въпроси,  свързани с мисията на светите Братя, с техните икони и празници.

Специални гости на детския празник бяха децата от хор „Св. Серафим Соболев“, с ръководител Анелия Кочева, които поздравиха присъстващите с църковни песнопения.

В края на състезанието Белоградчишкият епископ Поликарп обяви резултатите от надпреварата. Всички ученици се оказаха отлично подготвени и отборите получиха първо място.

Софийският викарий благодари на децата, поздрави всички организатори, ръководители, родители и участници в празничното състезание, благослови присъстващите и награди всички участници с грамота и подаръци. Празникът в Софийска митрополия завърши с обща снимка, след което децата разгледаха някои забележителности  на София.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.