Банкя отбеляза 24 май с празнично шествие  и програма в парк „Ротонда”

Банкя отбеляза 24 май с празнично шествие и програма в парк „Ротонда”

За втора поредна година на 24 май шествие от учители, ученици, родители , водено от кмета на Банкя Рангел Марков и директорите на учебните заведения и детската градина премина под звуците на химна „Върви, народе възродени!” от 78. СУ до парк „Ротонда”. Там се състоя церемония по награждаване и бе изнесена празнична програма.

С приветствени думи се обърнаха Рангел Марков и отец Василий, които очертаха духовните параметри на този празник и честитиха 24 май на публиката, която след това аплодира изпълненията на малчуганите от градината и учениците. Те представиха „Легенда за Банкя”, „Легенда за буквите”, Рецитал по стихове на големи български поети и „Танц на пеперудата”.

На сцената получиха свои награди участници в конкурсите за рисунка, есе и късометражен филм.
Кулминациите бяха наградите за учител, ученик и вдъхновител на годината.

За Учители на годината бяха обявени Ирина Кръстанова от ДГ „Изворче”, Николай Николов от ПГТ „Алеко Константинов” и Марияна Петкова от начален етап на 78. СУ. Маргарита Мишева от 78. СУ бе номинирана за учител на годината от учениците на училището.
Тази година за първи път имаше и номинации за Ученици на годината. Избраните бяха София от 78 СУ и Кремена от ПГТ.

За Вдъхновители на годината получиха своите отличия Мира Ленкова, Цвете Лазарова, Диана Шингарова, Елисавета Попова, Димитрина Василева, Славчо Зафиров, Виктор Николов и Евгени Будинов, който бе и ярък водещ на събитието. А то завърши с чудесните изпълнения Боряна Попова и Ани Кедена и на малките и големите танцьори от ТК „Пъстра китка” с ръководител Цветелина Маркова.

Вероятно в атмосферата на Банкя още дълго ще звучи общото изпълнение на химна „Върви, народе възродени!”, който бе изпят сякаш с едно сърце от всички присъстващи. А те си тръгнаха, понесли в душите си посланията на водещия, че най-красиви, са четящите хора, че благодарение на книгите, човек може да гледа през сърцето си. Дано повече хора са ги осмислили.

Честит празник, Банкя!

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.