Кметът на Банкя се присъедини към празнуващите в манастира „Света Троица”

Днес кметът на град Банкя Рангел Марков и секретарят Яна Танева посетиха Дивотинския манастир „Света Троица”, където се състоя Празнична Света Литургия по повод празника на манастира. Тя бе отслужена от Негово преосвещенство Браницкия епископ Пахомий, Ректор на Софийската духовна семинария и до неотдавна игумен на този манастир. В тържествената Богослужба взе участие и Главният секретар на  Светия Синод Мелнишкият епископ Герасим в съслужение с много духовници.

Стотици миряни, както  от енорията на манастира, които се черкуват в него, така и много банчани и други гости от близо и далеч бяха дошли по традиция да се докоснат до светостта на този хубав празник, на който почитаме Светия Дух – Третото лица на Светата Троица.

Ароматът от превъзходния курбан, който се раздаваше за здраве, се носеше в двора на манастира, прекрасно поддържан от монашеското братство с игумен благият дядо Йоаким.

По-любопитните надникваха и в наскоро отворения стар храм на манастира, където вече са разкрити и удивяват със своята автентичност от ХVІ век изключителни стенописи. Отец Доситей вещо обясняваше на любознателните историята на храма и стенописите.

В тази обстановка на радушен прием от страна на монашеското братство и на цялото духовенство, в тази благодатна атмосфера на празника Рангел Марков и Яна Танева отправиха своите молитви в храма за здраве и успех на делата им, посветени на Банкя и банчани. А те са щастливи да имат такива молитвени застъпници като монасите от манастира „Света Троица”.

Защото нещата преди да се случат в материалния свят се случват в душите на хората.

Честит празник!

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.