Подробно описание на предстоящите СМР от строителя по проект:„Инженеринг – проектиране и строителство на обект: Доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, р-н „Банкя“

„В периода 05.06.2023 – 18.06.2023г. СМР ще се извършват в следните участъци:

 1. По ул.“Александър Стамболийски“
 • От ул.”Царибродска” до  ул.”Отец Паисий”  – участъкът ще е затворен за движение на МПС. Ще се изграждат канализационен профил 65, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 65.
 • Променя се маршрутът на линия №42. Заместващите микробуси ще се движат по ул.Александър Стамболийски, ул.Лутраки, ул.Княз Борис I и отново по ул. Александър Стамболийски по установения маршрут. Ще се обособят временни спирки за целта.
 1. По ул.”Сливница” – между ул.”Цар Симеон” и ул.”Средна гора”. Въведена е ВОБД като улицата е затворена за движение на МПС, включително кръстовището с ул. „Иван Вазов”. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

Работи се по канализационен профил 179 нов.

 1. По ул.”Слънчев бряг” от ул.”Патриот”(Гурмазовски път) до ул.”Летоструй” . Улицата е  затворена за движение на МПС, като  са осигурени обходни маршрути. В участъка се изграждат канализационни профили 156-б и 156-д.
 2. По ул.”Никола Вапцаров” в участъка от ул.”Гоце Делчев” до ул. Алеко Константинов  – участъкът ще е затворен за движение на МПС. Ще се изграждат канализационен профил 25(М), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 25(М).

Променя се маршрутът на линия №42. Заместващите микробуси ще се движат по ул.”Никола Вапцаров”, ул.”Гоце Делчев”, ул.”Алеко Константинов” и отново по ул.”Никола Вапцаров” по установения маршрут. Ще се обособят временни спирки за целта.

 1. По ул.”Копривщица” от ул.”Приморско” до ул.”Мальовица”. В участъка ще се изгражда канализационен клон 103(Г) ), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен клон 103(Г).  Участъкът ще е затворен за движение на МПС, като ще са осигурени обходни маршрути.
 2. По ул. „Огражден” от ул.”Мальовица” до ул.”Хан Кардам” . В участъка ще се подменят съпътстващи водопроводи. Ще бъде въведена  ВОБД, като улицата е частично затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.
 3. По ул.”Иванянско шосе” от ул.”София” до ул.”Стефан Стамболов”. В участъка ще се подменят съпътстващи водопроводи. Ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.
 4. Във връзка със възстановяването на автобусна линия №42 са възможни и СМР в следните участъци:
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Смирненски”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Георги Бенковски”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Слънчева скала”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Ясенов”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.“7“

В посочените участъци ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.

 

Моля, имайте предвид, че посочените дати са индикативни и са възможни промени в зависимост от напредъка на СМР и технологичната възможност, за които ще бъдете своевременно уведомени.

Ще положим необходимите усилия, за да ограничим до минимум неудобствата за гражданите и гостите на град Банкя.”

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.