„КООП БАНКЯ 2023” Е ОТКРИТ

От днес в продължение на четири дни Банкя ще бъде домакин на един прекрасен фестивал, който вече за трета поредна  година се провежда тук – КООП БАНКЯ 2023. Основната цел на станалия вече традиционен за град Банкя фестивал е създаване на благоприятна среда за изява на хората с увреждания и активното им включване в обществени прояви.

На откриването на фестивала в парк „Ротонда”пръв сред гостите, които говориха за ролята и значението на кооперациите, бе Президентът на Република България от 2002г. до 2012г. Георги Първанов.

Събитието с водещ Александра Александрова бе уважено от кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-областния управител на област София Дарина Николаева, Добри Митрев – председател на БСК, Иван Таков – председател на БСП София, Тодор Кръстев -председател на ГЕРБ – София и кмет на район „Сердика”, проф. д-р Георги Йорданов – Изпълнителен директор на Агенцията на хората с увреждания и други високопоставени гости.

Кметът на Банкя Рангел Марков поднесе на Председателя на НС на ТПК Божидар Станчев поздравителен адрес, в който се казва:

„За мен е чест и удоволствие Банкя да е домакин на Третия КООП БАНКЯ 2023. Когато хубавите неща се превръщат в традиция, това говори за една устойчивост и предвидимост, които така липсват в днешните турбулентни времена.

Нашето доказано добро сътрудничество обаче е контрапункт именно на това. Взаимното ни допълване и грижа за хората, които представлявате от ТПК, е нашият скромен принос светът им да става по-добър и уютен.

Приемете моите поздрави за вашата отдаденост на каузата, която ни обединява.

Бъдете здрав и вдъхновен по един особен начин, който се предава и на хората около Вас. Нека Вашата емпатия към проблемите на членовете на кооперациите в България даде плодове, които да радват и тях, а на Вас да дават усещането за достоен и пълноценен живот.

НА ДОБЪР ЧАС НА КООП БАНКЯ 2023!

След официалната част и връчване на поздравителен адрес и на зам.-председателя Владислав Лазаров, гостите се насочиха към шатрите с продукция на членовете на ТПК, откъдето си закупиха прекрасни изделия, с което засвидетелстваха на практика съпричастността си към  хората от тези кооперации.

В оставащите три дни в Банкя ще можете да се насладите на пъстра културна програма, която включва участие на БГ ДУЕТЪТ, ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ „СОФИЯ”, ВОКАЛНО СТУДИО „ДАЙМЪНТ”, ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВО „ЗОРНИЦА”. ЩЕ СЕ СЪСТОИ модно ревю със студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – град Благоевград, ще се потопите в атмосферата на съвременно танцово изкуство, както и на НЕДЕЛНОТО ХОРО С УЧАСТИЕТО НА ТС „ПЕНДАРИ”, „ПЪСТРА КИТКА” И ДРУГИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.

 

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.