КООП БАНКЯ 2023: 10 юни – БГ ДУЕТЪТ и закриване на 11 юни  с богата фолклорна програма

Вечерта на 10 юни програмата на КООП БАНКЯ с водеща Александра Александрова бе запазена само за песни. В началото децата от Център за изкуство „Зорница” покориха публиката с изпълненията си, след което БГ Дуетът  развълнува и дори разплака част от хората, жадни за български песни „на нов глас”. Милчо Соколов и Кирил Веселинов очароваха присъстващите с изискаността на сценичното си поведение, отдадеността до краен предел на музиката и подбора на хубавите български в това число и авторски песни, които изпълниха.

Не по-малко вълнуваща бе и програмата на 11 юли с водеща Димитрина Василева. Фолклорното чудо се случи с изпълненията на ТК „Пъстра китка” и ТК „Пендари”. Атрактивните костюми допринасяха ритмите да докоснат още по-дълбоко душите на зрителите, които не пестиха аплодисменти за сърцатите танцьори.

Изпълнителят на популярни и народни песни Димитър Френски, бе ново откритие за една част от публиката, която дълго аплодира певецът, чието изпълнение на песента „Дилайла” при затворени очи те кара да мислиш, че слушаш гласа на Том Джоунс.

С общо хоро завърши вчера КООП БАНКЯ 2023, закрит от председателя на НС на ТПК Божидар Станчев, който благодари в заключителното си слово и на район „Банкя” за подкрепата при провеждането на фестивала, който носи толкова радост на кооператорите, жителите и гостите на Банкя.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.