Съобщение от строителя на втория етап на водния цикъл на Банкя

„Подробно описание на предстоящите СМР по проект: „Инженеринг – проектиране и строителство на обект: Доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, р-н „Банкя“

В периода 12.06.2023 – 25.06.2023г. СМР ще се извършват в следните участъци:

 1. По ул.“Александър Стамболийски“
 • От ул. ”Царибродска”до  ул.”Отец Паисий”  – участъкът ще е затворен за движение на МПС. Ще се изграждат канализационен профил 65, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 65.
 • Маршрутът на линия №42 остава същия.
 1. По ул.”Сливница” – между ул.”Цар Симеон” и ул.”Средна гора”. Въведена е ВОБД като улицата е затворена за движение на МПС, включително кръстовището с ул. „Иван Вазов”. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

Работи се по канализационен профил 179 нов.

 1. По ул.”Слънчев бряг” от ул.”Патриот”(Гурмазовски път) до ул.”Летоструй”.  Улицата е  затворена за движение на МПС, като  са осигурени обходни маршрути. В участъка се изграждат канализационни профили 156-б и 156-д.
 2. По ул.”Никола Вапцаров” в участъка от ул.”Гоце Делчев” до ул. „Алеко Константинов”  – участъкът е затворен за движение на МПС, като е осигурен обходен маршрут. Изгражда се канализационен профил 25(М), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 25(М).

Маршрутът на линия №42 остава същия.

 1. По ул.”Копривщица” от ул.”Приморско” до ул.”Мальовица”. В участъка ще се изгражда канализационен клон 103(Г) ), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен клон 103(Г).  Участъка  е затворен за вдижение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 2. По ул. „Огражден” от ул.”Мальовица” до ул.”Хан Кардам” . В участъка ще се подменят съпътстващи водопроводи. Въведена  е ВОБД, като улицата е частично затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.
 3. По ул.”Иванянско шосе” от ул.”София” до ул.”Стефан Стамболов”. В участъка ще се подменят съпътстващи водопроводи. Въведена е ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.
 4. Във връзка със възстановяването на автобусна линия №42 са възможни и СМР в следните участъци:
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Смирненски”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Георги Бенковски”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Слънчева скала”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Ясенов”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.“7-ма“

В посочените участъци ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.

 

Моля имайте предвид, че посочените дати са индикативни и са възможни промени в зависимост от напредъка на СМР и технологичната възможност, за които ще бъдете своевременно уведомени.

Ще положим необходимите усилия, за да ограничим до минимум неудобствата за гражданите и гостите на град Банкя.”

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.