И в сушави дни в парка в Банкя ще вали

Напоследък почти всеки ден вали, но историята помни и сушави сезони. Те обаче вече няма да са проблем за цветята в централната част на парк „Кестените” и тревата там, защото вече има изградена и разширена действаща дъждовална поливна система и система за капково напояване в Розариума, чак до стрийт фитнес площадката.

След парк „Ротонда” и Пешеходната зона, в които има поливни системи, сега се разширява поливната система на парк „Кестените” и това ще се случва поетапно, докато обхване целия парк.

От около 40 дка парк вече 7 са обект на обгрижване от фирма „Автоматични поливни системи” ЕООД с управител Здравко Иванов. За един месец той направи така, че вече цветното слънце в сърцето на парка, спокойно ще може да грее, освежавано от водни струи, които ще го обливат, както и околната зеленина още в ранни зори.

„По този начин парковото пространство пред Голямата балнеолечебница ще бъде по-красиво, цветно и поддържано – достойно пъстро огърлие на великолепната вековна и знакова за Банкя сграда” – сподели кметът на Банкя Рангел Марков, който заедно със заместник-кмета Николай Димитров, ландшафния дизайнер Веселинка Петрова и Здравко Иванов тества поливната система.

Да ни е честита, Банкя!

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.