В БАНКЯ СТАРТИРА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА “ВЯРВАЙ, ИСКАЙ, МОЖЕШ”, КОЕТО ПОДКРЕПЯ БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА

На 23 и 24 юни в парк „Ротонда” на курорта Банкя ще се състои Деветото издание на фестивала „Вярвай, искай, можеш“. В рамките на фестивала ще се проведе конкурс за нова песен, за видео на песен и конкурс за изпълнители.

След първоначалната селекция за участие във финала в Банкя са допуснати 60 деца на възраст от 5 до 18 г.,  разпределени в 4 възрастови групи. Тази година каузата на фестивала е в подкрепа на българската музика и популяризирането ѝ сред младите. Ето защо в селекционния етап всеки от кандидатстващите изпълнители представи  изпълнение на българска песен.

Начало на 23 юни от 16:30 часа. От 20.30 часа водещият на събитието Атанас Стоянов или както всички го познават Наско от БГ радио, ще направи в подкрепа на каузата на феста за участниците и гостите на фестивала БГ дискотека във ВЕЧЕРТА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО.

Професионалното жури е в състав – певицата ТОНИ / Антоанета Георгиева/, Розмари Драгнева- музикален редактор в БНТ и Мая Райкова- музикален продуцент БНР. Първият ден ще прозвучат изпълненията на по-големите участници и формациите, както и ще бъдат представени новите песни. Вторият ден, 24 юни, ще се представят децата от първа и втора възрастова група, а вечерта от 18.30 часа ще е награждаването – Гала концерт с участие на гост изпълнители.

Във фестивала участват 120 деца, 60 са селектирани като индивидуални изпълнители. Участниците са от 18 населени места, от 27 вокални школи и 29 преподаватели.

Заповядайте заедно да се насладим на малките таланти от цяла България!

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.