Арт Център Банкя представя прекрасни творби на дипломантите от НХА

До 15 юли ще имате възможност за се насладите на творбите на дипломниците от НХА, чиято изложба вчера бе открита в Арт център Банкя. Студенти, преподаватели, гости и жители на Банкя изпълниха арт пространството, в което се експонирани, будещи възхищение и предизвикващи изящни усещания, произведения от керамика, стъкло. Интерес предизвикват фотосите и демонстрациите на дигиталните изкуства.
За първи път тази година творбите на дипломниците излизат извън пределите на СБХ, а завоюват нови пространства, в разнообразни зони за култура и изкуство, където могат да бъдат видени и почувствани от хората, към които студентите доближават своите творби. В днешният забързан век, в който за мнозина е лукс да намерят време за изкуство, ето че то прави реверанс към тях и отива при своята публика.
Вече 127 години НХА активно участва в развитието на българската художествена култура и образование, като нейният основен приоритет неизменно е формирането на професионални художници в различните области на изящните и приложните изкуства, дизайна, изкуствознанието и реставрацията.
Кметът на Банкя Рангел Марков изпрати поздравителен адрес от екипа на Арт център Банкя, в който се казва:
„За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по повод откриването на поредната изложба в Арт център Банкя – това запазено и емблематично място в нашия град за изкуство, култура и иновации в сферата на Духа.
Фактът, че експонирате творби на младите автори, на „ДИПЛОМИРАНИТЕ ОТ НХА – ВИПУСК 2023 ГОДИНА”, говори красноречиво за визионерския ви поглед, ориентиран към бъдещето.
Вие сверявате часовниците на вашата публика, на жителите и гостите на Банкя с най-новите тенденции, търсения и постижения на творци, за които вероятно след време ще се говори не само в сферите на тесните ценители на един или друг жанр в изкуството.
Приемете моите най-сърдечни пожелания към вас и всички участници в изложбата за много здраве, вдъхновение и проникване в онези пространства на човешкото съзнание, в които живее Красивото и Естетическото, най-верните компаси за стойността на човешкия Дух.
НА ДОБЪР ЧАС!”

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.